Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ees

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ees zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Ees.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalkaanslag en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid EesHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9536
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ees

Heb je last van huidirritaties en/of kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ees wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ees?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ees. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ees heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ees

De waterhardheid van het drinkwater in Ees is om en nabij de 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ees-9536

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • North Star 25ED
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Amysoft E-300
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Waterboss Microboss CMB410n

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ees reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ees.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €750, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €2025 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Ees.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Circa €1050
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €95 p/jaar
InstallatieVanaf €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ees?
De hardheid van het kraanwater in Ees ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ees.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie