Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Valthe

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Valthe heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Valthe.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ValtheHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7872
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Valthe

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Valthe was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Valthe?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Valthe. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Valthe heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Valthe

De waterhardheid van het leidingwater in Valthe bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-valthe-7872

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • North Star 14ED
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Valthe verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Valthe.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €100 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Valthe.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen snel installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Zout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Valthe?
De waterhardheid in Valthe ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Valthe.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie