Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder 2e Valthermond

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in 2e Valthermond leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in 2e Valthermond.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid 2e ValthermondTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7877
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen 2e Valthermond

Heb je last van een te hoge stroomrekening en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Borger-Odoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in 2e Valthermond hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in 2e Valthermond?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in 2e Valthermond. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • 2e Valthermond heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in 2e Valthermond

De waterhardheid van het leidingwater in 2e Valthermond bedraagt circa 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-2e-valthermond-7877

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico 2050C
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in 2e Valthermond reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in 2e Valthermond.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2025 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1200 en €2000 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in 2e Valthermond.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektronische waterontharderV.a €1190
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €80 per jaar
PlaatsingBegint bij €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in 2e Valthermond?
De waterhardheid in 2e Valthermond is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in 2e Valthermond.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie