Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Exloo

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Exloo leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Exloo.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ExlooHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Exloo

Heb je in huis last van huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Exloo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Exloo?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Exloo. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Exloo heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Exloo

De waterhardheid van het leidingwater in Exloo ligt op ong. 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-exloo-7875

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie Maxima Eco32
 • Amysoft E-300
 • BWT AQA viseo

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Exloo verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Exloo.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €750 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1350 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Exloo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Mechanische waterontharderCirca €730
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €940
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 p/jaar
MontagekostenRond de €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Exloo?
De waterhardheid in Exloo is plus minus 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Exloo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie