Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder 2e Exloërmond

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in 2e Exloërmond zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten bekijk je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in 2e Exloërmond.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid 2e ExloërmondHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9571
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen 2e Exloërmond

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkaanslag op kranen en tegels? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in 2e Exloërmond hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in 2e Exloërmond?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in 2e Exloërmond. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot zacht en fris water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • 2e Exloërmond zit met een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in 2e Exloërmond

De waterhardheid van het drinkwater in 2e Exloërmond is ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-2e-exloermond-9571

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos HE15
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Apic Nessos
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Ecowater ESM15 CE+

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in 2e Exloërmond voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in 2e Exloërmond.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2125 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in 2e Exloërmond.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €1080
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €135 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in 2e Exloërmond?
De waterhardheid in 2e Exloërmond komt uit op ong. 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in 2e Exloërmond.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie