Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zandberg

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zandberg maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je praktische info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Zandberg.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalk op de lak van de auto en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid ZandbergHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zandberg

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Borger-Odoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zandberg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zandberg?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zandberg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zandberg ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager energieverbruik, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zandberg

De waterhardheid van het leidingwater in Zandberg bedraagt circa 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zandberg-9564

Populaire merken en modellen

 • North Star 22UD
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Delta Garona
 • Digisoft EC-500
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zandberg verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zandberg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €730 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1400 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zandberg.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1130
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €150 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zandberg?
De waterhardheid in Zandberg is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zandberg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie