Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drouwenerveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Drouwenerveen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Drouwenerveen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld geïrriteerde huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DrouwenerveenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9525
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Drouwenerveen

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren kiezen een goede waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Borger-Odoorn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Drouwenerveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Drouwenerveen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Drouwenerveen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Drouwenerveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Drouwenerveen

De waterhardheid van het water in Drouwenerveen is om en nabij de 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-drouwenerveen-9525

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Calex Calex 11
 • Kinetico Mini KB

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drouwenerveen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Drouwenerveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1175 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Drouwenerveen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Mechanische waterontharderRond de €760
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudCirca €160 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €270
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Drouwenerveen?
De hardheid in Drouwenerveen ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Drouwenerveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie