Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buinerveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Buinerveen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Buinerveen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BuinerveenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9524
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Buinerveen

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en witte aanslag op het glaswerk? Een groot deel van de mensen installeren een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Buinerveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Buinerveen?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Buinerveen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Buinerveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Buinerveen

De waterhardheid van het drinkwater in Buinerveen bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-buinerveen-9524

Vaak geplaatste ontharders

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • General electric GXOF27KE
 • Halutec Domus DPS 300

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buinerveen minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Buinerveen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €740, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1550 en €1900 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Buinerveen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderC.a. €700
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €95 per jaar
MontageRond de €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Buinerveen?
De hardheid in Buinerveen is gemiddeld 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Buinerveen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie