Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Valthermond

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Valthermond heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Valthermond.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid ValthermondHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7876
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Valthermond

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Borger-Odoorn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Valthermond was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Valthermond?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Valthermond. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Valthermond zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Valthermond

De waterhardheid van het drinkwater in Valthermond bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-valthermond-7876

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Essential 17
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Valthermond minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Valthermond.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Valthermond.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 per beurt
MontageRond de €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Valthermond?
De hardheid van het water in Valthermond is doorgaans 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Valthermond.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie