Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borger

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Borger zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Borger.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als huidirritaties en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BorgerTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Borger

Heb je last van droog haar na het douchen of glascorrosie? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Borger heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Borger?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Borger. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Borger heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Borger

De waterhardheid van het leidingwater in Borger bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-borger-9531

Veel gekozen merken

 • North Star 11ED
 • Hattem BLU B65
 • Amysoft E-100
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Delta Domela

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Borger reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Borger.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1975 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Borger.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1180
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €130 p/jaar
MontageCirca €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Borger?
De hardheid van het kraanwater in Borger is doorgaans 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Borger.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie