Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geesbrug

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Geesbrug resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Geesbrug.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GeesbrugZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Geesbrug

Heb je in huis last van een droge huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Coevorden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Geesbrug hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geesbrug?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Geesbrug. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Geesbrug ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Geesbrug

De waterhardheid van het water in Geesbrug is om en nabij de 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geesbrug-7917

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico Premier Maxi
 • North Star 17UD

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Geesbrug voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Geesbrug.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot wel €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1500 en €2050 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Geesbrug.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Elektronische waterontharderVanaf €990
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractCirca €140 op jaarbasis
MontageC.a. €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Geesbrug?
De waterhardheid in Geesbrug komt uit op ong. 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Geesbrug.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie