Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zweeloo

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Zweeloo zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Zweeloo.
 • Dit is de oorsprong van onder andere glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZweelooZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zweeloo

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Coevorden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zweeloo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zweeloo?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zweeloo. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zweeloo heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zweeloo

De waterhardheid van het drinkwater in Zweeloo bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zweeloo-7851

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • SoluCalc SoluCalc
 • Erie Slimline Eco17
 • Mooiwater Medium+
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zweeloo voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zweeloo.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders starten bij €820, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1850 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Zweeloo.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1110
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudBegint bij €105 p/jaar
MontageC.a. €190
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zweeloo?
De hardheid van het leidingwater in Zweeloo is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zweeloo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie