Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Erm

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Erm heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je handige informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Erm.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ErmFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7843
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Erm

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Coevorden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Erm hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Erm?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Erm. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Erm heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Erm

De waterhardheid van het water in Erm ligt op ong. 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-erm-7843

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kama
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Culligan Global Cabinet
 • Puricom Stratos UFW15
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Erm verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Erm.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €720 (zonder installatiewerk). Een goede installatie zit ergens tussen de €1400 en €1975 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Erm.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk snel installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €110 op jaarbasis
MontageV.a €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Erm?
De hardheid van het water in Erm is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Erm.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie