Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Haantje

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in t Haantje zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in t Haantje.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €330 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid t HaantjeTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7847
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen t Haantje

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Coevorden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in t Haantje wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in t Haantje?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in t Haantje. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • t Haantje heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in t Haantje

De waterhardheid van het leidingwater in t Haantje bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-t-haantje-7847

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Atag Descale 5
 • Puricom Stratos HE15
 • Delta Arenal
 • Grunbeck softliQ:MC32

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in t Haantje reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in t Haantje.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €740, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in t Haantje.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis modellen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektronisch)V.a €1190
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €155 per 12 maanden
InstallatieC.a. €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in t Haantje?
De hardheid van het water in t Haantje is gemiddeld 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in t Haantje.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie