Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gees

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Gees resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Gees.
 • Dit kan leiden tot onder andere wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GeesHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7863
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Gees

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Coevorden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Gees was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gees?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Gees. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gees heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Gees

De waterhardheid van het drinkwater in Gees is ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-gees-7863

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Bayard Ecosoft 15
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Grunbeck softliQ:MC32

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gees reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Gees.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten bij €740 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1150 en €2100 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Gees.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektronische waterontharderRond de €1040
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €95 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Gees?
De waterhardheid in Gees is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Gees.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie