Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noord-Sleen

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Noord-Sleen heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Noord-Sleen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Noord-SleenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Noord-Sleen

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten of te veel schoonmaken? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Coevorden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Noord-Sleen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Noord-Sleen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Noord-Sleen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Noord-Sleen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Noord-Sleen

De waterhardheid van het water in Noord-Sleen is 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-noord-sleen-7846

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Neva
 • Delta Escalda
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Apic Nessos
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noord-Sleen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Noord-Sleen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1875 inclusief inregelen. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Noord-Sleen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektronische waterontharderRond de €1180
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €200
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Noord-Sleen?
De waterhardheid in Noord-Sleen schatten we op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Noord-Sleen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie