Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Benneveld

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Benneveld resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Benneveld.
 • Dit is de oorsprong van problemen als aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BenneveldWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7856
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Benneveld

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer woningeigenaren installeren een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In de gemeente Coevorden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Benneveld wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Benneveld?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Benneveld. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Benneveld kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Benneveld

De waterhardheid van het drinkwater in Benneveld is om en nabij de 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-benneveld-7856

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Softflow 9
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Erie Maxima Eco32
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Benneveld reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Benneveld.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2125 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €2100 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Benneveld.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektronische waterontharderCirca €900
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €110 per jaar
MontagekostenRond de €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Benneveld?
De hardheid van het water in Benneveld is doorgaans 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Benneveld.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie