Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wezup

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Wezup leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Wezup.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WezupZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7852
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wezup

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Coevorden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wezup gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wezup?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wezup. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wezup kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wezup

De waterhardheid van het drinkwater in Wezup ligt op ong. 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wezup-7852

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • SuperSoft SuperSoft
 • Watts OneFlow
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wezup reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wezup.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1150 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Wezup.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektronische waterontharderBegint bij €960
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €145 per jaar
PlaatsingskostenCirca €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wezup?
De waterhardheid in Wezup is ongeveer 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wezup.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie