Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holsloot

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Holsloot maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Holsloot.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HolslootTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7845
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Holsloot

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en bittere thee en koffie? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Coevorden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Holsloot hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Holsloot?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Holsloot. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Holsloot kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Holsloot

De waterhardheid van het drinkwater in Holsloot is 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-holsloot-7845

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Kinetico 2050C
 • Erie Softline Eco30
 • Mooiwater Medium+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Holsloot verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Holsloot.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1650 en €1900 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Holsloot.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel vakmannen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €950
Reinigingszout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €155 per beurt
PlaatsingRond de €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Holsloot?
De waterhardheid in Holsloot is plus minus 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Holsloot.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie