Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoonoord

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Schoonoord heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Schoonoord.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchoonoordFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7848
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Schoonoord

Wil jij ook af van verstopte leidingen of bittere smakende thee? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Coevorden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schoonoord hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schoonoord?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Schoonoord. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schoonoord ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Schoonoord

De waterhardheid van het water in Schoonoord is 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schoonoord-7848

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Sava
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Kinetico Kube 15
 • North Star 14UD
 • Amysoft E-200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schoonoord reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Schoonoord.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2100 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Schoonoord.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektrische waterontharderV.a €1100
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €95 per beurt
MontagekostenV.a €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Schoonoord?
De waterhardheid in Schoonoord is circa 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schoonoord.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie