Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sleen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sleen resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Sleen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid SleenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sleen

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Coevorden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sleen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sleen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sleen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sleen ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sleen

De waterhardheid van het leidingwater in Sleen is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sleen-7841

Veel gekozen merken

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • BWT AQA Perla 20
 • North Star 11UD
 • Erie Softline Eco20
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sleen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sleen.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten bij €730, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €2075 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sleen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektrisch)Rond de €960
Zout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 per jaar
InstallatieCirca €230
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Sleen?
De hardheid van het leidingwater in Sleen komt uit op ong. 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sleen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie