Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wezuperbrug

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Wezuperbrug zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Wezuperbrug.
 • Hierdoor ontstaan problemen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid WezuperbrugZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7853
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wezuperbrug

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Coevorden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Wezuperbrug gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wezuperbrug?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wezuperbrug. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wezuperbrug heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wezuperbrug

De waterhardheid van het drinkwater in Wezuperbrug is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wezuperbrug-7853

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Euro Twin 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Judo Biosoft-C

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wezuperbrug voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wezuperbrug.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1150 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Wezuperbrug.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1070
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €95 per beurt
PlaatsingRond de €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Wezuperbrug?
De hardheid van het kraanwater in Wezuperbrug ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wezuperbrug.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie