Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wachtum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Wachtum zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Wachtum.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WachtumHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7754
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wachtum

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer mensen bestellen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Coevorden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wachtum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wachtum?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wachtum. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wachtum ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wachtum

De waterhardheid van het water in Wachtum is 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wachtum-7754

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Mini
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Hydrotense Seduction 22
 • Delta Onega duplex
 • Culligan Global Cabinet

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wachtum verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wachtum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €2050 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Wachtum.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €155 per beurt
InstallatieBegint bij €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Wachtum?
De hardheid van het leidingwater in Wachtum schatten we op 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wachtum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie