Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dalen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Dalen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Dalen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als minder lekker water en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid DalenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7751
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Dalen

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Coevorden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Dalen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dalen?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dalen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dalen heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dalen

De waterhardheid van het drinkwater in Dalen is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-dalen-7751

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Proline Classic
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Dalen reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dalen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1650 en €1700 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Dalen.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel merken, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Elektronische waterontharderV.a €1080
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €120 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €225
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dalen?
De hardheid van het leidingwater in Dalen ligt op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dalen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie