Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwinderen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Zwinderen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Zwinderen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ZwinderenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7864
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zwinderen

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Coevorden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zwinderen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zwinderen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zwinderen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zwinderen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zwinderen

De waterhardheid van het leidingwater in Zwinderen bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zwinderen-7864

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Euro Twin 14
 • Delta Mosela
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zwinderen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zwinderen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €1550 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1300 en €2250 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zwinderen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektrische waterontharderVanaf €1200
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudRond de €80 per beurt
InstallatiekostenC.a. €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zwinderen?
De hardheid van het leidingwater in Zwinderen ligt rond de 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwinderen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie