Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dalerpeel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Dalerpeel zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Dalerpeel.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DalerpeelHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Dalerpeel

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of aanslag op servies? Flink wat huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkere watersmaak en een lagere energierekening. In de gemeente Coevorden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Dalerpeel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dalerpeel?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dalerpeel. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Dalerpeel ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Dalerpeel

De waterhardheid van het leidingwater in Dalerpeel ligt op ong. 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dalerpeel-7753

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Lubron Proline SXT2
 • Erie IQsoft Eco26
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Dalerpeel reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dalerpeel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders starten bij €820 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Dalerpeel.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Mechanische waterontharderVanaf €880
Elektronische waterontharderRond de €1080
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €140 p/jaar
PlaatsingBegint bij €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dalerpeel?
De hardheid van het kraanwater in Dalerpeel is plus minus 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dalerpeel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie