Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aalden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Aalden heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Aalden.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid AaldenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Aalden

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en/of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Coevorden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Aalden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Aalden?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Aalden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Aalden heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Aalden

De waterhardheid van het drinkwater in Aalden is 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aalden-7854

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Waterboss 900
 • North Star 11ED
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • NoCalc NoCalc

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Aalden reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aalden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €690, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €1750 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Aalden.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €100 op jaarbasis
InstallatieV.a €225
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Aalden?
De hardheid van het leidingwater in Aalden is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Aalden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie