Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Diphoorn

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Diphoorn maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Diphoorn.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid DiphoornHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7842
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Diphoorn

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, heerlijk zachte kleding en een lagere energierekening. In de gemeente Coevorden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Diphoorn gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Diphoorn?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Diphoorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Diphoorn heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Diphoorn

De waterhardheid van het leidingwater in Diphoorn is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-diphoorn-7842

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Angara
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diphoorn voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Diphoorn.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1800 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterontharder in Diphoorn.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderBegint bij €1210
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €80 per beurt
MontagekostenV.a €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Diphoorn?
De waterhardheid in Diphoorn schatten we op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Diphoorn.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie