Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meppen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Meppen leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Meppen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid MeppenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7855
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Meppen

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid of eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Coevorden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Meppen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meppen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Meppen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Meppen kent een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Meppen

De waterhardheid van het drinkwater in Meppen is om en nabij de 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meppen-7855

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Atag Descale 20
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Mooiwater Compact

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Meppen voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Meppen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1375 en €1950 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meppen.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Elektronische waterontharderV.a €970
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €85 per beurt
PlaatsingBegint bij €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Meppen?
De waterhardheid in Meppen is circa 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meppen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie