Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dalerveen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Dalerveen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal tref je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Dalerveen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €260 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid DalerveenHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Dalerveen

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Coevorden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Dalerveen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dalerveen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dalerveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dalerveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Dalerveen

De waterhardheid van het water in Dalerveen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dalerveen-7755

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Mooiwater Mini+
 • Erie Maxima Eco20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • North Star 14UD
 • Erie Softline Eco30

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dalerveen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Dalerveen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €700, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1475 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Dalerveen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderC.a. €840
Elektrische waterontharderCirca €1170
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €95 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Dalerveen?
De hardheid van het leidingwater in Dalerveen schatten we op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Dalerveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie