Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwlande

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Nieuwlande heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Nieuwlande.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere stookkosten, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NieuwlandeTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuwlande

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Coevorden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nieuwlande wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwlande?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwlande. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwlande heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nieuwlande

De waterhardheid van het water in Nieuwlande bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuwlande-7929

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • BWT Rondomat 100M
 • Watercompany Ultrasoft 17

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwlande reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwlande.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €680, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €2100 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nieuwlande.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis merken, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1100
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudBegint bij €120 p/jaar
InstallatiekostenV.a €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nieuwlande?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwlande is om en nabij de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuwlande.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie