Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stieltjeskanaal

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Stieltjeskanaal maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Stieltjeskanaal.
 • Dit kan zorgen voor onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €320 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid StieltjeskanaalTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7756
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stieltjeskanaal

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel of bittere thee en koffie? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Coevorden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Stieltjeskanaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stieltjeskanaal?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Stieltjeskanaal. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Stieltjeskanaal heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Stieltjeskanaal

De waterhardheid van het water in Stieltjeskanaal is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-stieltjeskanaal-7756

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Compact
 • Detandt-Simon Primo 25
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Hydrotense Seduction 22
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stieltjeskanaal verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stieltjeskanaal.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten bij €750 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2000 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Stieltjeskanaal.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Waterontharder (elektrisch)Rond de €940
Zout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stieltjeskanaal?
De hardheid van het leidingwater in Stieltjeskanaal is circa 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stieltjeskanaal.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie