Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wierden

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Wierden heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Wierden.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WierdenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7641
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wierden

Zit jij thuis ook met huidirritaties en te veel schoonmaken? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de gemeente Wierden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wierden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wierden?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wierden. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wierden heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lager energieverbruik, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wierden

De waterhardheid van het drinkwater in Wierden is om en nabij de 5.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wierden-7641

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Softflow 9
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Erie Slimline Eco24
 • Atag Descale 10
 • Judo Quicksoft-C

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wierden reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wierden.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2150 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wierden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Elektrische waterontharderC.a. €1200
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €95 p/jaar
MontageCirca €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wierden?
De waterhardheid in Wierden komt uit op ong. 5.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een minder droge huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wierden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie