Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wateren

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Wateren leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH in Wateren.
 • Dit kan leiden tot problemen als strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €330 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WaterenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8438
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wateren

Wil jij ook af van een erg droge huid en witte aanslag op het glaswerk? Veel mensen nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Westerveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Wateren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wateren?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wateren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wateren kent een waterhardheid van 7.20. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wateren

De waterhardheid van het drinkwater in Wateren is ongeveer 7.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wateren-8438

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM 11
 • Erie Maxima Eco32
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Erie Softline Eco10
 • Atag Descale 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wateren minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wateren.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1775 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wateren.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Elektronische waterontharderBegint bij €1150
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wateren?
De hardheid van het kraanwater in Wateren schatten we op 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wateren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie