Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vledder

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Vledder leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina lees je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.20 dH in Vledder.
 • Dit is de oorsprong van problemen als irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VledderHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vledder

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Westerveld vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Vledder heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vledder?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vledder. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vledder heeft een waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vledder

De waterhardheid van het leidingwater in Vledder is ongeveer 7.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vledder-8381

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Calex Calex 15L
 • 038waterontharder Compact 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vledder verlaag je de dH waarde van 7.20 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vledder.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1650 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €820, zonder installeren. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €2100 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Vledder.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €145 per beurt
PlaatsingCirca €275
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Vledder?
De hardheid van het leidingwater in Vledder is plus minus 7.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vledder.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie