Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wapse

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Wapse leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs vind je praktische info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.20 dH in Wapse.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WapseHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7983
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wapse

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en/of onnodig veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Westerveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wapse hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wapse?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wapse. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wapse ontvangt een waterhardheid van 7.20. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wapse

De waterhardheid van het water in Wapse bedraagt ongeveer 7.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wapse-7983

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Mooiwater Compact
 • Boshuis Combilux plus 150

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wapse reduceert je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wapse.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1775 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wapse.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €95 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wapse?
De waterhardheid in Wapse is grofweg 7.20 dH. De waarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wapse.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie