Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude Willem

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oude Willem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.20 dH in Oude Willem.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Oude WillemWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8439
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oude Willem

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Westerveld vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oude Willem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oude Willem?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oude Willem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oude Willem zit met een waterhardheid van 7.20. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oude Willem

De waterhardheid van het leidingwater in Oude Willem ligt op ong. 7.20 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oude-willem-8439

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Aquarex IMP Pro 14
 • BWT AQA smart C
 • Kinetico 2020C HE

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oude Willem voer je de dH waarde terug van 7.20 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oude Willem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor magnetische ontharders tot meer dan €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1450 en €1850 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oude Willem.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderC.a. €840
Elektronische waterontharderBegint bij €950
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €125 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Oude Willem?
De waterhardheid in Oude Willem is grofweg 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oude Willem.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie