Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dieverbrug

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Dieverbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Dieverbrug.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als slecht functionerende apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €275 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DieverbrugWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7984
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Dieverbrug

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en onnodig poets- en boenwerk? Flink wat huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Westerveld vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Dieverbrug hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dieverbrug?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dieverbrug. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dieverbrug zit met een waterhardheid van 7.20. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dieverbrug

De waterhardheid van het water in Dieverbrug bedraagt ongeveer 7.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-dieverbrug-7984

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWT AQA Perla 5
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • NoCalc NoCalc
 • North Star 9UD

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dieverbrug voer je de dH waarde terug van 7.20 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dieverbrug.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €800 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1850 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Dieverbrug.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Elektrische waterontharderBegint bij €1080
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudRond de €80 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Dieverbrug?
De hardheid van het water in Dieverbrug is grofweg 7.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dieverbrug.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie