Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Frederiksoord

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Frederiksoord heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Frederiksoord.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid FrederiksoordWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8382
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Frederiksoord

Heb je in huis last van een droge huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Westerveld vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Frederiksoord hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Frederiksoord?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Frederiksoord. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Frederiksoord ontvangt een waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Frederiksoord

De waterhardheid van het water in Frederiksoord bedraagt ongeveer 7.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-frederiksoord-8382

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 22L
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Ecowater ESM9 CE+

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Frederiksoord minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Frederiksoord.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen starten bij €690 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1250 en €2000 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Frederiksoord.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektrische waterontharderBegint bij €1040
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €80 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €170
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Frederiksoord?
De hardheid in Frederiksoord is grofweg 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Frederiksoord.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie