Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wilhelminaoord

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Wilhelminaoord heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.20 dH in Wilhelminaoord.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WilhelminaoordWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8384
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wilhelminaoord

Heb je last van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Westerveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wilhelminaoord hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Wilhelminaoord?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wilhelminaoord. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wilhelminaoord kent een waterhardheid van 7.20. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wilhelminaoord

De waterhardheid van het drinkwater in Wilhelminaoord is ongeveer 7.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wilhelminaoord-8384

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Culligan Global Cabinet
 • Mooiwater Mini
 • BWT AQA Perla Duo
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Atag Descale 30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wilhelminaoord verlaag je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wilhelminaoord.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €810, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1725 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Wilhelminaoord.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €100 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Wilhelminaoord?
De waterhardheid in Wilhelminaoord is doorgaans 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wilhelminaoord.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie