Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Havelte

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Havelte leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Havelte.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HavelteWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7971
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Havelte

Heb je in huis last van een erg droge huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Westerveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Havelte hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Havelte?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Havelte. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Havelte heeft een waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Havelte

De waterhardheid van het leidingwater in Havelte bedraagt circa 7.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-havelte-7971

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • BWT Rondomat 25M
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Boshuis Combilux plus 400
 • General electric GNOH45KE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Havelte voer je de dH waarde terug van 7.20 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Havelte.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €1675 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1400 en €1750 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Havelte.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel installateurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderVanaf €720
Waterontharder (elektrisch)C.a. €960
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Havelte?
De waterhardheid in Havelte komt uit op ong. 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Havelte.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie