Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boschoord

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Boschoord zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.20 dH in Boschoord.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BoschoordFunctioneringInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8387
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Boschoord

Wil jij ook af van huidirritaties en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de huishoudens kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Westerveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Boschoord was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Boschoord?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Boschoord. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Boschoord ontvangt een waterhardheid van 7.20. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Boschoord

De waterhardheid van het drinkwater in Boschoord is om en nabij de 7.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boschoord-8387

Vaak geplaatste ontharders

 • Culligan Medallist 915
 • Puricom Stratos HE25
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • General electric GXOF27KE
 • Boshuis Duolux plus 400

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Boschoord reduceert je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Boschoord.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €1925 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Boschoord.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe en vandaag nog vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €870
Elektronische waterontharderV.a €1070
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €130 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Boschoord?
De hardheid in Boschoord bedraagt 7.20 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boschoord.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie