Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ansen

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Ansen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je praktische info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Ansen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €215 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AnsenTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ansen

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en/of strepen op de ramen? Flink wat Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Westerveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ansen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ansen?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ansen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ansen ontvangt een waterhardheid van 7.20. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ansen

De waterhardheid van het water in Ansen ligt op ong. 7.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ansen-7964

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Euro Twin 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ansen minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ansen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1800 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Ansen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Elektronische waterontharderV.a €1190
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ansen?
De hardheid van het kraanwater in Ansen is plus minus 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ansen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie