Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Darp

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Darp leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Darp.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €300 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DarpFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7973
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Darp

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en bittere smakende thee? Meer en meer mensen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Westerveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Darp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Darp?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Darp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Darp heeft een gemeten waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Darp

De waterhardheid van het drinkwater in Darp is om en nabij de 7.20 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-darp-7973

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • North Star 14ED

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Darp verlaag je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Darp.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2100 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Darp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €890
Elektronische waterontharderBegint bij €1060
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €125 op jaarbasis
MontagekostenRond de €240
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Darp?
De waterhardheid in Darp is circa 7.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Darp.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie