Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijensleek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Nijensleek heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Nijensleek.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NijensleekHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nijensleek

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en te veel schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Westerveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nijensleek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nijensleek?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Nijensleek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nijensleek heeft een gemeten waterhardheid van 7.20. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nijensleek

De waterhardheid van het drinkwater in Nijensleek is om en nabij de 7.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nijensleek-8383

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Century CWS 100V/UF
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Nijensleek verlaag je de dH waarde van 7.20 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nijensleek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot een slordige €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €780 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1300 en €1850 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Nijensleek.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel modellen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nijensleek?
De hardheid van het leidingwater in Nijensleek is plus minus 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nijensleek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie