Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uffelte

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Uffelte heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.20 dH in Uffelte.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid UffelteHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7975
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Uffelte

Heb je last van verstopte leidingen en kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Westerveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Uffelte was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Uffelte?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Uffelte. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Uffelte heeft een waterhardheid van 7.20. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Uffelte

De waterhardheid van het leidingwater in Uffelte is om en nabij de 7.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-uffelte-7975

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Kinetico Essential 8

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Uffelte reduceert je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Uffelte.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1100 en €1975 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Uffelte.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Mechanische waterontharderRond de €740
Elektrische waterontharderRond de €1120
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudCirca €110 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Uffelte?
De hardheid in Uffelte is circa 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Uffelte.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie