Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Diever

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Diever leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Diever.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als veel schoonmaakwerk en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DieverHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Diever

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en/of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Westerveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Diever hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Diever?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Diever. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Diever heeft een waterhardheid van 7.20. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Diever

De waterhardheid van het leidingwater in Diever is ongeveer 7.20 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-diever-7981

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Judo Biosoft-C
 • BWT AQA Perla 5

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diever verklein je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Diever.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €840, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1750 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Diever.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektrisch)Circa €1060
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €120 op jaarbasis
MontageBegint bij €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Diever?
De hardheid in Diever is circa 7.20 dH. De waarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Diever.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie