Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wapserveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Wapserveen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Wapserveen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WapserveenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wapserveen

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en/of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Westerveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wapserveen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wapserveen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wapserveen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wapserveen heeft een waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wapserveen

De waterhardheid van het drinkwater in Wapserveen is ongeveer 7.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wapserveen-8351

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT AQA viseo
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Lubron Proline Classic
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wapserveen reduceer je de dH waarde van 7.20 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wapserveen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1175 en €1825 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Wapserveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 per beurt
PlaatsingskostenCirca €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wapserveen?
De hardheid in Wapserveen komt uit op ong. 7.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wapserveen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie