Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geeuwenbrug

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Geeuwenbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Geeuwenbrug.
 • Dit is de oorsprong van problemen als droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GeeuwenbrugHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Geeuwenbrug

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Westerveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Geeuwenbrug hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Geeuwenbrug?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Geeuwenbrug. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Geeuwenbrug ontvangt een waterhardheid van 7.20. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Geeuwenbrug

De waterhardheid van het leidingwater in Geeuwenbrug is om en nabij de 7.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-geeuwenbrug-7985

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Electrolux 18L
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geeuwenbrug verlaag je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Geeuwenbrug.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €780, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €2075 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterontharder in Geeuwenbrug.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €990
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudCirca €95 per beurt
MontageBegint bij €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Geeuwenbrug?
De hardheid in Geeuwenbrug is circa 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Geeuwenbrug.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie