Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Havelterberg

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Havelterberg leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Havelterberg.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HavelterbergHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7974
Gem. Gasverbruik M31840 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Havelterberg

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of water met een vreemde smaak? Flink wat Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Westerveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Havelterberg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Havelterberg?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Havelterberg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Havelterberg kent een waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Havelterberg

De waterhardheid van het leidingwater in Havelterberg is 7.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-havelterberg-7974

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Erie Slimline Eco14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Halutec SensorSoft

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Havelterberg reduceer je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Havelterberg.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €680 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Havelterberg.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €125 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €225
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Havelterberg?
De hardheid van het leidingwater in Havelterberg schatten we op 7.20 dH. De meting in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Havelterberg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie